Zo verbeter je de SEO van je website

We kennen het gevoel allemaal wel, je hebt met hart en ziel gewerkt aan een nieuwe website. Dit heeft je veel geld, moeite en tijd gekost. Nu het resultaat daar is kan de drukte voor je bedrijf ook maar beginnen…. Maar er gebeurt niets; je hoort niks terug van je vaste klanten en de nieuwe klanten staan ook niet massaal in de rij voor de deur. Wat is hier aan de hand?
Geen paniek, mensen vinden je website ongetwijfeld mooi en hij werkt ook echt wel. Waar het fout gaat? Mensen kunnen de site niet vinden. Dat je site goed vindbaar is, is namelijk geen vanzelfsprekendheid. Al heb je een fantastische WordPress site, zonder de juiste SEO activiteiten is hij in de mysterieuze wereld van Google lastig terug te vinden. Hoe je er (zelf) voor zorgt dat dit beter wordt? Wij hebben 20 super tips op een rij gezet.

Alle SEO tips op een rij!

1. Social Media
Koppel je website direct aan je Social Media zoals Facebook, LinkedIn en Instagram. Hiermee zorg je ervoor dat je hoger in Google gevonden wordt én dat mensen op je profielen (link in bio!) doorklikken.

2. Titel en Meta description
Verzin een goede titel inclusief meta description, om dit resultaat écht optimaal te maken kun je de plug-in Yoast gebruiken.

3. Unieke teksten
Goede teksten op je site. Kopieer en plak hierbij niet van andere sites, maar schrijf zelf unieke en goede teksten onder ieder kopje.

4. Gebruik kopjes
Gebruik bij die teksten ook de juiste lettertypes, zo is H1 aan te raden voor koppen en H3 voor tussenkopjes.

5. Blogs
Ga bloggen! Een blog en deze goed onderhouden is aan te raden. Schrijf niet in één dag 10 blogs en dan 4 maanden niks meer. Wees hierin consistent en gebruik volop de termen waarmee jij gevonden wil worden.

6. Bepaal je zoekwoorden
Over die termen gesproken, dat is eigenlijk een basis voor het goed gevonden worden. Goed gevonden worden is natuurlijk een abstracte term, het gaat erom in welk kader je gevonden wilt worden. Bepaal een aantal termen en laat deze veelvuldig terug komen op je site.

7. Foto’s en video’s
Naast de tekst, doen goede foto’s en video’s ook veel goeds voor je vindbaarheid. Doordat mensen dan langer op je site blijven, gaat Google je site ook belangrijker vinden. Besteed hier dan ook volop aandacht aan.

8. Alt beschrijving
Combineer de foto’s en video’s met de juiste (alt) beschrijving. Dan snapt Google wat er op de afbeelding staat.

9. Linkbuilding
Ga linkbuilden! Wanneer je dit doet met externe, andere sites inclusief de links word je beter gevonden in Google.

10. Snelle site
Zorg ervoor dat de basis van je site klopt en snel werkt. Soms is het handig hierbij een professional te betrekken.

11. SSL
Zorg dat de beveiliging van je site op orde is, dit kun je regelen door middel van een SSL certificaat. Wil je weten hoe je dat doet? Lees dan snel deze blog.

12. Zorg dat alle links werken
Over links gesproken, zorg dat deze up-to-date zijn dus niet een foutmelding geven. Geen 404 error, en dat soort dingen.

13. Gebruik Google Analytics
Wil je weten hoe je site ervoor staat? Gebruik dan handige tools zoals Google Analytics, zij kunnen je daar eveneens bij helpen.

14. Reviews
Vraag derden om reviews en recensies te schrijven op je site, ook reviews op Google werken heel goed voor de optimalisatie.

15. Geen dubbele content
Kopieer nóóit content van anderen. Dit zorgt er namelijk voor dat jij anderen op weg helpt, en niet jezelf. Je wilt natuurlijk niet een ander promoten.

16. Constistentie
Onderhoud de boel! Pas agenda’s en evenementen aan en schrijf dus regelmatig een blog. Ook gewijzigde openingstijden zijn goed om mee te nemen.

17. Share
Deel het! Maak het mogelijk voor anderen om jouw site of posts te delen. Dit komt jou zeker ten goede.

18. Mobiel- en tablet vriendelijk
Met een responsive design! Zorg dat de site ook vindbaar is én er goed uitziet op een mobiel of tablet.

19. Meerdere talen
Vertaal het! Ook een Engelse en/of andere taalversie doen het top voor de (internationale) resultaten.

20. Google Mijn Bedrijf
Het is míjn bedrijf! Claim dit bij Google Mijn Bedrijf. Zorg voor een professioneel plaatje en maak het mogelijk dat mensen reviews over je schrijven.

Hier kun jij wel even mee aan de slag, toch? Voor de echte techneut is het goed om te weten dat er ook nog meer mogelijk is, maar dat kan alleen wanneer je een diepere laag óók snapt. Schroom niet om hier een professional voor in te huren!

Geef een antwoord

We houden van commentaar en waarderen de tijd die lezers besteden om ideeën te delen en feedback geven. Echter, alle commentaar wordt handmatig gemodereerd, degene die spam zijn of promotie worden verwijderd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.