Waarom Wordpress? Hierbij een korte les!

Wordpress, Joomla, Shopify, Magento, Wix, Weebly… Gaat er nog geen lampje branden? Geen probleem, de meeste mensen zeggen deze termen niks. Maar wanneer je je verdiept in het maken van een nieuwe website verandert dit.

Webdesigners kunnen met allerlei systemen en programma’s aankomen, waardoor jij als klant door de bomen het bos niet meer ziet. Wij gaan je hierbij helpen.

Die termen, wat zijn dat? Kortgezegd, het zijn allemaal platformen waarop je een website kunt (laten) maken. Wordpress is veruit de bekendste én meest gebruikte. Wij leggen uit waarom deze zo populair is. 

Iedere website die je maar wenst

Vooraf weet je soms nog niet wat je allemaal nodig hebt om tot een mooie website te komen. Wellicht wil je klein beginnen, maar wanneer je eenmaal bezig bent nemen je behoeftes toe. Of is je bedrijf nu nog klein, maar groeit het komende jaren. Dan moet je website natuurlijk wel mee kunnen groeien.

En dat is het fijne aan Wordpress, je kunt élke website maken die je maar wilt. Hoe groot, klein, ingewikkeld of juist simpel hij ook moet zijn of worden. Weet wel dat Wordpress ooit begonnen is als blogprogramma (Heb je ‘m? Vandaar de naam WordPress!). Dit zie je nog steeds terug in de basisversie van dit CMS (Content Management Systeem).

Wil je een andere site dan een blogsite, dan kunnen je de basisversie uitbreiden door middel van het gebruik van plug-ins en een (ander) thema. Dit leggen we zo verder uit.

Tikje technisch? Dat komt goed uit.

Mocht je niet over twee linker ‘online’ handen beschikken, dan is het onderhouden en zelfs het maken van een Wordpress website prima te doen. Het ligt wel aan de complexiteit van je site, een basis Wordpress site is goed zelf te maken en onderhouden.

Mocht je meer technische opties met bepaalde plug-ins (aanvullingen op site) of een specifiek thema willen, dan wordt het wel lastiger. Voordeel is dan weer wel, dat je gaandeweg veel leert. Daarnaast zijn er online veel filmpjes, blogs en tutorials te vinden over Wordpress aangezien het zo’n veelgebruikt programma is. En wist je dat iets nieuws leren súper goed voor je hersenen is? Het houdt je jong!

Gratis, daar houden we van!

Wordpress is een zogenaamd ‘open source’ programma. Dit houdt in dat iedereen er een code voor kan en mág schrijven. Hierdoor is het gratis. Het is een technisch verhaal, maar je kunt het vergelijken met de online Encyclopedie Wikipedia. Iedereen kan daar een bijdrage aan leveren. Maar op Wikipedia is ook altijd het risico dat de info niet klopt omdat juist iedereen iets kan bijdragen.

Dit risico ligt ook op de loer bij Wordpress. Let daar op en bespreek dit vooraf met een expert en/of lees goed de reviews. Daarnaast is er ook het risico dat de gebruikte code verouderd van een geschreven thema of plug-in. Realiseer je dit altijd wel!

Maar wat zijn die bijdragen aan WordPress?
Iedereen kan in principe een thema (de basis van je site) of een plug-in voor WordPress ontwikkelen. Als iemand dat gemaakt heeft kan hij of zij dit betaald of onbetaald aanbieden zodat mensen met een WordPress site dit kunnen gebruiken.

De ervaring leert dat goedkoop in dit geval duurkoop kan zijn. Bij gratis versies van plug-ins en thema’s (waar niet een groot bedrijf achter zit) kan het zijn dat deze ‘lek’ zijn, zodat hackers eenvoudig je website/server kunnen binnendringen.

Ook heb je bij een gratis versie meer risico dat nadat het eenmaal geschreven is, het niet meer wordt geüpdatet. Dergelijke updates zijn wel erg belangrijk, want WordPress ontwikkelt zich elke dag. Het kan dan voorkomen dat je plug-in/thema niet meer aansluit op de nieuwste versie van WordPress of er wordt bijvoorbeeld gebruik gemaakt van een te lage PHP-versie.

Je betaalt voor een (betaalde) plug-in vaak jaarlijks een bedrag, zo ben je er zeker van dat ze dit bijhouden voor de nieuwste technieken en versies!

Geen bestand stuit op weerstand

Omdat het zo’n open systeem is, maken ze ook geen onderscheid waar het gaat om de gebruikte soorten media. Ze ondersteunen elk bestandstypes; van PDF tot word en alles er tussenin.

Geen bestand stuit op weerstand, maar dit kan natuurlijk wel het geval zijn bij een webdesigner. Leer ons dit volkje kennen, er zitten soms eigenaardige types tussen. Het voordeel van Wordpress is; Iedereen kent het, dus je kan wéreldwijd op zoek naar een andere webdesigner. Je bent niet gebonden aan een systeem en dus aan een persoon. Lekker gevoel toch?

Pak je rol!

In het systeem kun je aan iedereen een verschillende rol toe bedelen, tot maar liefst 10 verschillende rollen aan toe. Daarmee geef je dus niet opeens de complete controle uit handen aan bijvoorbeeld je webdesigner of werknemer.

Zit de juiste rol er net niet tussen? Dan kun je zelfs nog ééntje op maat maken met een speciale plug-in. En wie die rolhouders zijn? Daarin wordt geen onderscheid gemaakt tussen land of taal.

Say yes to SEO!

Doordat het zo’n veelgebruikt systeem is wat je zelf kunt bijhouden, is het ook optimaal voor een goed SEO resultaat. Wat nog meer bijdraagt aan een goed SEO resultaat? Dat leggen we je snel uit!

Maar voor nu; Stop de persen! Wij hebben goed nieuws; Ga voor Wordpress!

Geef een antwoord

We houden van commentaar en waarderen de tijd die lezers besteden om ideeën te delen en feedback geven. Echter, alle commentaar wordt handmatig gemodereerd, degene die spam zijn of promotie worden verwijderd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.