Hoe werkt Acronis?

Online foutjes zitten ook in kleine hoekjes, voorkom dit met Acronis Cyber Protect

Een online foutje; Kan gebeuren en fouten maken is menselijk. We kennen allemaal het zeer recente voorbeeld; De mondiale storing bij Facebook, Instagram en Whatsapp. Ook deze werd gewoon veroorzaakt door een menselijke fout. Die dag zijn we waarschijnlijk allemaal wel even blij geweest dat niet wíj die fout hadden gemaakt. Maar laat het voor ons allemaal een les zijn, een online ongeval is zo gebeurd. Hostingbaas heeft een aantal producten die de schade flink kunnen beperken of zelfs helemaal voorkomen. Wij leggen je uit hoe je nu maatregelen kunt treffen waar je in de toekomst erg blij mee gaat zijn.

Niet mis; Acronis

Kortgezegd is Acronis Cyber Protect een back-up systeem. Een back-up maken moest vroeger echt op eigen, dure, onderhoudsintensieve servers. Tegenwoordig is dit allemaal vervangen door het zogenaamde werken in de cloud. Een apart back-up systeem hiervoor in de hand nemen én betalen lijkt dan ook overbodig. ‘Het staat toch allemaal in de cloud?’ is een veelgehoord argument en men denkt dat ze daarmee alles hebben gewaarborgd. Helaas is dit zeker niet het geval.

Het opslaan in de cloud is namelijk géén back-up, het grootste gevaar is hierbij namelijk een hack. Wanneer dit plaatsvindt ben je alsnog alles kwijt en/of moet je dik betalen om je data terug te krijgen. En hacken klinkt heel erg old school maar dit is echt nog aan de orde van de dag. Zeker wanneer het om vertrouwelijke informatie gaat, zijn hackers zeer geïnteresseerd in jouw online info. Ga daarom ook altijd voor een plan B.

Microsoft365, inclusief back-up. Toch?

Deze vraag horen we ook vaak, dat er bij de aanschaf van MS365 al een back-up zit inbegrepen. Dit is in de basis juist, maar toch werkt het anders dan een back-up systeem zoals Acronis. Bij MS365 zit namelijk een back-up inbegrepen waarbij je, als je iets kwijt bent, álles van die dag of dat moment moet terugzetten. Stel je zoekt iets van vorige week woensdag, dan moet je álles van die bewuste woensdag terughalen. Niet bepaalt effectief en súper veel werk.

Acronis; Alle 9 voordelen op een rijtje

1. Tussentijdse versies terugzetten

Om veilig en vertrouwd je bestanden op te slaan is het dus goed om met een extern programma te werken. Acronis is hiervoor een zeer goede optie. Met Acronis kan je, in tegenstelling tot MS365/Google Workspace/Onedrive, ook per bestand data terughalen. Sterker nog, zelfs de verschillende tussentijdse versies van je bestand zijn terug te halen. Dus als je per ongeluk iets hebt verwijderd kun je de oude versie nog steeds terugvinden.

2. Extra beveiliging ransomware

Acronis zorgt ervoor met hun beveiliging ‘Active Protection’ dat je veel minder snel met ransomware, virussen of spyware te maken gaat krijgen. Met een geavanceerd beveiligingssysteem scant Acronis 24/7 alle processen op je device. Zodra Acronis bepaalde zaken ziet die hij verdacht vindt, zorgt Active Protection ervoor dat deze activiteiten worden gestopt en dat ook de (wellicht) geïnfecteerde back-ups worden verwijderd. Direct hierna worden de originele en schone bestanden teruggezet. Mocht er ondanks deze extra beveiliging toch een (succesvolle) aanval zijn, dan kun je uiteraard als de aanval is opgelost vanuit de reeds bestande back-up de bestanden terugzetten.

3. Creëer je eigen maatwerk back-up

Hoeveel, wat en wanneer een back-up wordt gemaakt kun je bij Acronis helemaal zelf bepalen. Ook hoelang het bewaard blijft is zo te bepalen als jij wilt. En het fijne is, je betaalt alleen wat je echt gebruikt. Je betaalt namelijk per GB. Wanneer je bijvoorbeeld besluit dat niet alle voorgaande versies bewaard hoeven te worden, dan loopt het aantal GB’s niet hard op. Dit is ook vooraf automatisch in te stellen.

4. Privacy gewaarborgd

Acronis wordt natuurlijk vooral gebruikt in de zakelijke omgeving. Bestanden opvragen van collega’s kan dan ook een flinke inbreuk op de privacy zijn. Dit is binnen Acronis Cyber Protect allemaal af te schermen en in te stellen, geen paniek waar het gaat om gevoelige informatie dus. Iedereen zijn privacy wordt gewaarborgd.

5. Acronis back-upt alles!

Acronis beperkt zich niet tot alleen maar bestanden van bijvoorbeeld je Google Workspace of Microsoft365, je kunt de omvang van de back-up zo groot maken als je zelf wilt. Ook mailboxen, complete telefoons, VM’s, VPS-en, databases én fysieke servers behoren tot de mogelijkheden. Acronis Cyber Protect is dus echt een totaaloplossing.

6. Beveiliging door middel van encryptie

Je wilt natuurlijk niet dat er ongenode gasten bij je back-ups kunnen komen. Daar heeft Acronis natuurlijk aan gedacht, je back-ups zijn erg goed beveiligd door middel van een encryptiesleutel.

7. Snelheid

Herinner je je de tijd nog dat je je computer ’s nachts aan moest laten staan omdat deze nog bezig was met de back-up? Die tijden zijn gelukkig echt voorbij, Acronis werkt razendsnel. En eigenlijk gebeurt dit altijd op de achtergrond, zonder dat je er wat van merkt.

8. De locatie van je data

Bij een online back-up van Acronis staat je data niet op (bijvoorbeeld) Amerikaanse servers, waardoor het Europese recht niet meer geldt. Nee, dit staat gewoon in de EU. Om precies te zijn in Frankfurt, en voldoet dus aan de Europese Privacy Wetgeving.

9. Eenvoudig door iedereen te gebruiken

Je hoeft echt geen techneut te zijn om deze back-ups in te stellen. Acronis Cyber Protect wordt geleverd met een eenvoudig Nederlandstalig beheerpaneel wat zeer gebruiksvriendelijk is.

Ga voor zeker, ga voor Acronis Back-up!

Kortom, zoals we al zeiden is dat Acronis absoluut niet mis. Dit zijn van die zaken waar je vaak pas aan gaat denken wanneer het een keer echt goed fout gaat. Probeer dit te voorkomen en zorg dat jij en je medewerkers gecoverd zijn waar het gaat om data. Dat dit niet meteen een inbreuk op de privacy is, dat kunnen wij garanderen. Advies nodig om het geschikte product voor jouw situatie te kopen? Laat het gerust aan ons weten en wij denken graag mee.

Geef een antwoord

We houden van commentaar en waarderen de tijd die lezers besteden om ideeën te delen en feedback geven. Echter, alle commentaar wordt handmatig gemodereerd, degene die spam zijn of promotie worden verwijderd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.