Waarvoor heb ik Microsoft365 nodig?

Microsoft365, jouw online werkplaats

Nu we massaal ons kantoor hebben ingeruild voor een thuiswerkplek is de vraag naar goede hard- en software enorm toegenomen. Waar veel mensen voorheen nog wel uit de voeten konden met de standaard geleverde en soms zelfs gratis versies van bijvoorbeeld Word is er tegenwoordig (veel) meer nodig. Zeker wanneer jij je werk goed wilt doen. Want comfortabel werken is meer dan een goed bureau en bijpassende stoel.

Faciliteer jezelf of je werknemers op de beste manier met de juiste software pakketten. Microsoft365 is hier bij uitstek voor geschikt en wereldwijd het meest gebruikt. Wat de aanschaf van Microsoft365 voor jou kan betekenen leggen we in dit blog uit.

Dé tools in jouw digitale gereedschapskist

Microsoft365 is een verzameling van verschillende diensten die door Microsoft zijn ontwikkeld. Zij zijn de grootste software aanbieder dus de pakketten zijn geschikt voor alle pc’s.

De pakketten zorgen ervoor dat jij eenvoudig online kunt werken, waar en wanneer je maar wilt. De standaard webversies die Microsoft bij zijn diensten levert zorgen ervoor dat je direct aan de slag kunt.

De handige tools binnen Microsoft365 zorgen ervoor dat je als je thuiswerkt toch volop in contact kan staan met al je collega’s, waar ook ter wereld. Benieuwd naar al deze handige tools? Hierbij de belangrijkste op een rijtje.

Word

Misschien wel de bekendste én meest gebruikte van allemaal, het tekstverwerkingsprogramma Word. Hiermee kun je eenvoudig documenten maken, van tekst typen tot plaatjes invoegen. Wanneer je je in de mogelijkheden verdiept zul je zien dat de sky the limit is.

Excel

Nog een super handige én bekende tool. Wellicht gebruik je hem al voor je huishoudboekje of online begroting. Excel is meer dan een programma met handige hokjes. Het is ook een programma waarmee je doormiddel van formules automatisch lastige berekeningen kunt maken. Echt het uitzoeken waard dus!

Teams

We kennen allemaal Skype, WhatsApp bellen en dat soort programma’s. Teams past in dit rijtje maar is een stuk verder door ontwikkeld. Zo zijn er de opties voor een online vergaderzaal of klaslokaal. Extra’s zoals onder andere schermdeling, notuleren en opnamefuncties zijn ideaal. Ook kun je die vergaderzaal behoorlijk ruim vullen, het maximaal aantal deelnemers is zeer hoog.

Outlook

Mailen via outlook is ideaal. Het zakelijke karakter zorgt ervoor dat je nooit meer lang op zoek bent naar verstuurde mails. Alles is eenvoudig te sorteren in mapjes gesorteerd op thema’s. Te vroeg verzonden? Ook handige zaken als een mail weer intrekken maakt deel uit van het Outlook programma.

OneDrive

Al dat moois wat je in bovenstaande programma’s hebt gemaakt wil je natuurlijk niet weer kwijtraken. Daarom zit er bij Microsoft365 ook een eigen cloud mogelijkheid, met minimaal 1 TB! Met OneDrive heb je al je bestanden bij de hand en staan ze veilig opgeslagen. Nooit meer iets kwijt door een crashende pc. Wel kun je voor de zekerheid altijd nog een back-up laten maken met Acronis, zo weet je zeker dat deze data nooit kwijtraakt.

Sway

Dan komen we bij de nieuwere applicaties zoals Sway. Hiermee kun je tekst en media combineren voor het maken van een online presentaties. Je zult versteld staan wat je met een paar eenvoudige klikken al niet snel zelf samenstelt.

OneNote

Geen tijd en zin om een heel Word-document in elkaar te zetten? Dan is er de handzame en quick fix-manier van OneNote. Hiermee kun je eenvoudig notities opstellen en vervolgens delen met andere deelnemers uit je Teams sessie. Het programma is zo samengesteld dat het is uitgerust met handige en snelle zoekfuncties.

SharePoint

Net als op kantoor wil je soms met collega’s de nodige zaken delen waar het gaat om documenten. Daarvoor is SharePoint gemaakt. Het is een zogenaamde virtuele werkruimte. Een centrale plek voor bijvoorbeeld gedeelde documenten, projectinformatie, handboeken en online hulpmiddelen. Hierdoor hoef je niet steeds heen en weer te mailen.

Powerpoint

Nog een bekende term wellicht. Inmiddels is Powerpoint zodanig verbeterd en veranderd dat je door middel van enkele klikken al een zeer professionele presentatie in elkaar zet. De opties zijn eindeloos!

Yammer

Niet te verwarren met het Nederlandse woord ‘jammer´. Met dit programma van Microsoft365 kun je aangeven aan collega’s wat de status is van je werk(dag) en/of project. Je kunt het vergelijken met de twitter van het officepakket. Want je kunt vervolgens ook weer reageren op posts van collega’s. Als je het positief gebruikt, een gezellige tool dus! Een soort van sociale media, puur voor jouw kantoor.

Of dit alle programma’s van Microsoft365 waren? Nee zeker niet. Zo zijn er nog Access, Visio en Publisher. Allemaal handige programma’s om jouw online werkzaamheden een stuk prettiger te maken.

Welke Microsoft365 licentie past bij mij?

Vraag je je af welk online pakket bij jou past? Kijk dan snel op onze site voor de verschillende opties. Van goedkope basispakketten voor de particulier tot zeer uitgebreid voor de multinational. Ook hier maakt Microsoft365 geen onderscheid. Tip: je kunt altijd klein beginnen, mocht je een hogere licentie nodig hebben dan kun je eenvoudig upgraden. Zo betaal je pas extra op het moment dat jij het nodig hebt!

Updates
Heb jij ook zo’n hekel om updates uit te voeren? De tijd dat dit tijdrovend en irritant werk was wat wel even gedaan moest worden is voorbij. Met Microsoft365 updatet maandelijks alles automatisch, je werkt dus altijd in de nieuwste versies! Erg veilig, en zodra er een nieuwe functie is in het programma kun je er direct mee aan de slag.

Kortom
Eigenlijk heb je nog maar één programma nodig om aan de slag te kunnen; Microsoft365. Hier zit alles bij inbegrepen om te starten of goed door te gaan met je bedrijf. Van je privacy tot de cloud, alles is gewaarborgd. In één klaar, wie wil dat nou niet? En voor de prijs hoef je het ook niet te laten.

Geef een antwoord

We houden van commentaar en waarderen de tijd die lezers besteden om ideeën te delen en feedback geven. Echter, alle commentaar wordt handmatig gemodereerd, degene die spam zijn of promotie worden verwijderd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.