Zo beperk je schrijfruimte van je WordPress-site

Een snelle en goede werkende website is natuurlijk wat we allemaal willen. Om een site een mooie en goede invulling te geven, heb je uiteraard schijfruimte nodig. Die schijfruimte wordt benut om alles omtrent je website, e-mails en databases op te slaan. Hoeveel schijfruimte je nodig hebt, is afhankelijk van deze drie zaken. De hoeveelheid is ondergebracht in een hostingpakket en aan te passen naar jouw behoefte. Vaak is er, zeker bij WordPress sites, keuze uit diverse pakketten. Hoe jij het beste pakket voor jouw WordPress website kiest zonder overbodige kosten? Dat leggen wij je uit.

Waarom schrijfruimte beperken?

Het is goed om de schijfruimte die je gebruikt te beperken, in verband met de snelheid van je site. Maar ook te veel oude bestanden op een site kan ervoor zorgen dat hij gedateerd lijkt. Daarnaast wordt door te veel oude content je website wellicht te groot voor het hostingpakket wat jij hebt gekozen. Dan wordt het tijd deze te upgraden, maar dat kost dan weer extra geld. Het kan dus lonen om zo effectief mogelijk om te gaan met de data van jouw website.

Wat komt er allemaal in die schijfruimte te staan?

Eigenlijk alles! Niet alleen wat er nu op je site staat, maar ook alles wat ooit op jouw site stond en is gebeurd. Totaal niet relevante informatie vind je er dus ook.  Het is daarom goed om op regelmatige basis de bestanden van je website en dus vooral de schijfruimte op te schonen. Dit wordt namelijk niet automatisch gedaan.

Hoe beperk je de schrijfruimte?

Eerder hebben we het al eens over het gebruik van thema’s en plug-ins gehad, deze kun je wanneer ze verouderd zijn het beste ook weer verwijderen. Hiervoor kun je dan weer een aparte plug-in gebruiken zoals Media Cleaner, deze verwijderd ongebruikte media op je site.

Ook kun je bijvoorbeeld je afbeeldingen kleiner maken (optimaliseren) waardoor de grootte van die bestanden beperkt blijft, hier zijn specifieke plug-ins voor. Daarnaast kun grote bestanden waar je niks mee doet kun je beter verwijderen. En het volgende klinkt heel logisch, maar bijna niemand verwijderd ze: oude logbestanden en oude back-ups. Lekker verwijderen die boel!

Kortom, erger je niet langer onnodig aan een langzame website en ga ook niet meteen over tot het betalen van meer schijfruimte aan je hostingpartij. Kies er gewoon voor om de boel op regelmatige basis op te schonen. Dit geeft het snelste en meest efficiënte resultaat!

Geef een antwoord

We houden van commentaar en waarderen de tijd die lezers besteden om ideeën te delen en feedback geven. Echter, alle commentaar wordt handmatig gemodereerd, degene die spam zijn of promotie worden verwijderd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.