Zo pimp je je LinkedIn profiel!

Zit je niet zoveel en zo vaak op LinkedIn? Dan is de kans groot dat je LinkedIn profiel niet meer helemaal voldoet aan de laatste trends en eisen. Want ook LinkedIn heeft zich in de loop der jaren flink ontwikkeld! Met deze tips zorg je ervoor dat je LinkedIn profiel weer helemaal anno nu is!

1. Opleidingen & Banen bijwerken

Of we dit pimpen moeten noemen? Nee misschien niet, maar het is misschien wel het meest belangrijke van je LinkedIn profiel dat dit up-to-date is. Het is veel makkelijker dit op regelmatige basis bij te houden, dan na enkele jaren af te vragen welke opleidingen je ook alweer allemaal hebt gedaan. En daarnaast kun je er per opleiding een leuke post aan wagen, waardoor je weer in de picture komt.

En staat er nog steeds bij je profiel dat je bij je vorige werkgever werkt? Pas dit zo snel mogelijk aan, beter voor jou, je werkgever én je oude werkgever.

2. Recente en professionele foto

Nog steeds een foto uit je studententijd toen je nog 20 kilo lichter was en een kapsel waarmee je nu niet meer gezien wilt worden? Wees eerlijk, en pas de foto aan naar hoe je er nú uitziet. Wel zo handig als je op sollicitatiegesprek komt.

3. Omslagfoto

Over foto’s gesproken, LinkedIn heeft al een geruime tijd de mogelijkheid om een omslagfoto toe te voegen. Dit doen echter, maar weinig mensen. En zoals je in onderstaand (en bovenstaand!) voorbeeld kan zien, dit overkomt de beste 😉

Wanneer je ‘gewoon’ een foto upload gaat het waarschijnlijk niet helemaal goed, aangezien de omslagfoto een bepaald formaat moet hebben. Dit kun je gemakkelijk in Canva maken. Kies hier één van deze LinkedIn-banners, upload de foto die je wilt gebruiken en sla de foto op in het nieuwe format!

Onze huidige premier heeft het wel begrepen:

4. Meerdere talen

Werk je internationaal, heb je ambities om internationaal te werken of wil je dat mensen die geen Nederlands spreken ook je profiel kunnen lezen? Klik rechtsboven in je profiel op ‘profiel toevoegen in een andere taal’. Je kunt hier ongeveer elke bestaande taal kiezen, en je wordt hierdoor (in het buitenland) een stuk sneller gevonden! LinkedIn match automatisch de taal van de profielbezoekers met uw beschikbare taalprofiel. Als er geen match is, wordt ‘gewoon’ het standaardprofiel weergegeven. In ons geval is dat waarschijnlijk Nederlands.

5. Andere URL

Heb je een naam die veel voorkomt zoals bijvoorbeeld Erik Dijkstra? Dan kun je overwegen je URL aan te passen. Hiervoor klik je rechtsboven (als je in je profiel zit) op ‘openbare profiel en URL bewerken’. Het is namelijk niet zo mooi én je wordt minder goed gevonden in zowel Linkedin als op Google, als je URL https://www.linkedin.com/in/erik-dijkstra-msc-ba-%E2%9C%94-479b739/ is. Ja, deze link en dit profiel bestaat écht! Je kunt er dan bijvoorbeeld voor kiezen om dit te wijzigen in je (veel voorkomende) naam met hierbij je beroep, plaatsnaam of werkgever. 100% kans dat je dan beter wordt gevonden als mensen zoeken op Erik Dijkstra Hostingbaas en je link is linkedin.com/in/erik-dijkstra-hostingbaas.

6. Vraag om aanbevelingen

Elk hotel en elk restaurant heeft natuurlijk op hun eigen site staan dat ze fantastisch zijn, maar waar kijk jij vaak naar? Juist, naar de reviews! Zo werkt het ook een beetje met je LinkedIn profiel, niemand gaat op z’n LinkedIn profiel zetten dat hij in sommige dingen niet zo goed is. Daarnaast kan iedereen alles op zijn profiel zetten, maar hoe weet de bezoeker van je profiel dat dit echt is? Door de geschreven aanbevelingen van (echte) mensen. Je kunt connecties vragen om een aanbeveling te schrijven door op het plusje te klikken in je profiel en hierna te klikken op ‘vraag om aanbeveling’.

Een profiel met meerdere aanbevelingen zorgt voor extra betrouwbaarheid. Uiteraard kun je zelf ook een aanbeveling doen!

7. Schrijf een samenvatting

Schrijf een (korte!) samenvatting over jezelf, hier kun je in het kort je verhaal vertellen. Ook niet onbelangrijk; hier kun je vertellen waar je ambities liggen! De rest van je LinkedIn gaat er vooral over wat je allemaal hebt gedaan, in dit stukje tekst kun je ook aangeven waar je toekomstplannen liggen. Erg interessant voor recruiters!

Mark Rutte kan dit nog wat beter doen!

8. Voeg media, documenten en CV toe

Toegegeven, je LinkedIn profiel is een soort CV. Maar het kan helpen dit ook nog in een ander format bij je profiel te voegen. Daarnaast kun je hier ook nog diploma’s, presentaties en afbeeldingen plaatsen. Zo krijgen de bezoekers van je profiel een nog beter beeld van je, en je komt nog betrouwbaarder over. Hiermee kun je laten zien wat je niveau is en dat je echt kan leveren wat je zegt. Deze media kun je niet ‘zomaar’ uploaden, maar je kunt wel een link plaatsen met een URL naar dit document wat ergens in de cloud staat. Wél kun je een document (of andere media) plaatsen via een bijdrage, maar dit staat dan niet standaard in je profiel.

9. Schrijf af en toe een bijdrage, reageer op posts en breidt je connecties uit

Is je Linkedin profiel gepimpt? Start dan met het (af en toe) een bijdrage delen, reageer op posts en breidt je connecties uit. Doet dit allemaal met mate, niemand vindt het leuk om een tijdlijn te zien met alleen maar zaken van jou. En breidt je connecties alleen uit met mensen die je écht kent, anders heb je een digitaal netwerk waar je weinig aan hebt.

Met deze tips heb jij in no-time een zeer professioneel LinkedIn profiel! Veel plezier hiermee!

Geef een antwoord

We houden van commentaar en waarderen de tijd die lezers besteden om ideeën te delen en feedback geven. Echter, alle commentaar wordt handmatig gemodereerd, degene die spam zijn of promotie worden verwijderd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.